Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po seczuańsku.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 sztuka
orzeszki ziemne 150 gram
sól do smaku
sos chili czosnkowy 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 0,5 łyżeczki
olej do smażenia 3 łyżki
ogórek zielony 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po seczuańsku.

Pierś smażymy z solą i ogórkiem do uzyskania brązowego koloru. Dodajemy ogórka i orzeszki ziemne, chwilkę smażymy i dodajemy 3 łyżki wody, koncentrat i sos chili czosnkowy ( można dostać w marketach) dusimy max 4 minuty i zdejmujemy z ognia.
Podajemy z makaronem ryżowym, pszennym lub ryżem. Pyszne !! (można dodać kolorowej papryki ).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 04.09.2012 17:03
ciekawy przepis ;) kurczak smakowity;)
romanrafal
romanrafal 28.12.2011 15:32
Brydzia poprostu rewelacja
Ania67 04.12.2011 22:36
nabralam apetytu
kanu83 29.11.2011 20:24
pycha
halina17 29.11.2011 13:07
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak