Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinie nadziewane migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 4 sztuki
masło 5 dag
migdały całe 5 dag
cukier 5 dag
słodkie migdały 30 sztuk
kakao 1 łyzka
żółtko jajek 1 sztuka
wino 7 kieliszków

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinie nadziewane migdałami

Migdały sparzyć, zdjąć skórki i wysuszyć w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180\"C. Brzoskwinie umyć, przekroić na pół (bez zdejmowania skórki) i usunąć pestki. Wydrążyć część miąższu i zachować go do nadzienia. Gorzkie i słodkie migdały posiekać, zmieszać z miąższem brzoskwiń, łyżką cukru, kakao i żółtkiem. Połówki brzoskwiń umieścić w rynience posmarowanej masłem, wypełnić nadzieniem, położyć na wierzchu wiórki masła, skropić winem i posypać resztą cukru. Zapiekać około 35 minut w piekarniku w temperaturze 200\"C. Nadziewane brzoskwinie mogą być spożywane na gorąco lub ostudzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak