Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
groszek zielony 1 szkl
ziemniaki 2 szt
kukurydza 1/2 szkl
brokuł 1 szt
pieczarki 3-4 szt
mąka 1 łyżka
śmietanka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z pieczarkami

Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki, włożyć do garnka, wlać 1/5 l wody, wsypać groszek, dodać bulionetkę i gotować przez 10 minut. Następnie dodać podzielony na różyczki brokuł, pokrojone w kostkę ziemniaki i pieczarki, gotować około 15 minut. Pod koniec wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę, mąkę wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, zagotować. Zdjąć z ognia dodać śmietankę, przyprawić do smaku, wymieszać. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.12.2012 08:05
z pieczarkami jeszcze nie robiłam
IlonaAlbertos 28.07.2012 22:50
Fajna zupka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak