Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w białej czekoladzie z wiórkami kokosowymi.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 sztuki
biała czekolada 150 gram
wiórki kokosowe 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w białej czekoladzie z wiórkami kokosowymi.

Gruszki sparzyć - około 10 minut w gorącej wodzie ( w skórce). Ostudzić i łyżeczką wyjąć gniazda pestkowe. Osuszyć ręcznikiem papierowym z soku. Czekoladę rozpuścić w naczyniu zanurzonym w gorącej wodzie, bardzo delikatnie mieszać i nie doprowadzić do zważenia - jak tylko czekolada będzie rozpuszczona, polewamy gruszki czekoladą i rozprowadzamy ją wokół połówki owocu. Wiórki prażymy na suchej patelni przez 3-4 minuty i posypujemy gruszkę w czekoladzie. W zależności od twardości owocu podajemy z łyżeczką lub nożem i widelcem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 13.12.2011 15:52
taki zimowy pejzaż na talerzu, super!
romanrafal
romanrafal 08.12.2011 14:37
bardzo dobre
Brigitte 04.12.2011 14:20
a jak gruszki są miękkie i nie trzeba ich zaparzać, smakuje jak niebo :P
RenataZ-et 30.11.2011 22:04
wow! ale pyszny deser!
treonina 29.11.2011 12:35
fajny deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak