Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki tylżyckie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
ser tylżycki 15 dag
mleko 3/4 szkl
masło 2 łyżki
kasza kukurydziana 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki tylżyckie

Kaszę posiekać z masłem. Dodać, jajo, mleko, sól i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość około 5 mm i pokroić na wąskie paski około 10 cm. Paluszki układać na posmarowanej blasze i piec 8-12 minut w piekarniku nagrzanym do190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak