Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z czarnego chleba

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 8 sztuk
białko 6 sztuk
migdały 20 dag
cukier 20 dag
skórka pomarańczowa trochę
Cynamon mielony Prymat trochę
skórka z cytryny trochę
chleb ciemny 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: tort z czarnego chleba

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać zmielone migdały lub orzechy, chleb, drobno pokrajaną skórkę pomarańczową oraz przyprawy. Wymieszać, dodać białka ubite na sztywną pianę, ostrożnie połączyć i przelać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 150-200C przez ok.1 godz. Po upieczeniu i ostudzeniu tort oblać czekoladowym lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak