Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z gryką i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
jajko 2
suszone grzybki 5 dag
cebula 2
kasza gryczana 15 dag
twaróg 30 dag
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z gryką i grzybami

Odstawione na noc grzyby gotujemy na drugi dzień w tej samej wodzie (wywarze) potem odcedzamy i siekamy . Kaszę gryczaną ugotować , cebulę posiekać i podsmażyć na oleju , do twarogu wbić jajko dodajemy kaszę i miksujemy , do masy dołóż cebulkę i grzybki. Dopraw do smaku . A do mąki wbij jajko dodaj 1\\2 szklanki wody i szczyptę soli. Wyrób ciasto i rozwałkuj , szklanka wykrawaj krążki na każdym nakładaj łyżkę farszu i krążki składaj na pół zlepiając brzegi formując pierogi i gotuj . Gotowe możemy polać sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak