Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka zupa cebulowo-serowa z grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
kostka rosołowa 2 kostki
cebula biała 4 sztuki
ser topiony 300 g
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka zupa cebulowo-serowa z grzankami

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Wstawić wodę w garnku i rozpuścić w niej kostki rosołowe, gdy kostki rozpuszczą się dodać do nich zeszkloną cebulę i gotować ok 10 min. Po tym czasie wrzucić serki topione dzięki czemu zupa zgęstnieje i gotować tak długo aż się nie rozpuszczą a zupa stanie się bardziej gęsta.

I JUŻ SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 20.07.2012 20:38
super
malaczarna23 27.02.2012 12:34
muszę zrobić
Jodaj 12.01.2012 19:17
grzanki :) mniam
anja3107 03.12.2011 20:33
bardzo fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak