Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą, pieczarkami i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 1 szklanka suchy
pieczarki 6 średnie
kapusta kiszona 30-35 dag z marchewką
grzyby suszone 1/3 szklanki
masło klarowane 1 łyżka
sól
pieprz
przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą, pieczarkami i grzybami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy, kroimy na małe talarki, przesmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym, lekko solimy. Kapustę drobno szatkujemy i gotujemy do miękkości, odcedzamy, dodajemy do podsmażonych pieczarek wraz z ugotowanymi suszonymi grzybami.
Krok 1 - Łazanki z kapustą, pieczarkami i grzybami foto
2
Makaron gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy do kapusty z grzybami i razem dusimy.
Krok 2 - Łazanki z kapustą, pieczarkami i grzybami foto
3
Doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem.
Krok 3 - Łazanki z kapustą, pieczarkami i grzybami foto
4
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Krok 4 - Łazanki z kapustą, pieczarkami i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 06.02.2012 21:25
bardzo lubię i często robię
pacpaw 29.11.2011 20:59
święta za pasem :o)
Sroczka 29.11.2011 18:57
pycha
Lotar 29.11.2011 17:52
pyszne :)
Magdalena/26Mooi 29.11.2011 14:37
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak