Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka po bretońsku na sposób tradycyjny

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 40 dag
kiełbasa 40 dag
cebula biała 20 dag
oliwa 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do zup Kucharek- w plynie
majeranek
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka po bretońsku na sposób tradycyjny

Fasolkę opłukać, zalać zimną wodą i zostawić w niej na noc. Na drugi dzień ugotować w tej wodzie fasolkę do miękkości.Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę i smażyć na oliwie z oliwek. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Do ugotowanej fasolki dodać usmażoną kiełbasę z cebulą. Koncentrat pomidorowy dokładnie rozmieszać w 1 ½ szklanki zimnej wody i wlać do gotującej się fasolki. Wszystko zagotować i chwilkę pogotować na małym ogniu, a następnie zdjąć z ognia. Na koniec dodać zmiażdżony czosnek, słodką paprykę w proszku, majeranek, przyprawę w płynie Maggi, sól i pieprz do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 25.05.2012 12:44
uwielbiam
adamekpa 09.05.2012 13:59
pycha
maciek7 04.04.2012 18:38
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak