Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel z grysiku pszennego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 20 dag
białko 2 sztuki
woda trochę
sok malinowy 1/2 szkl
sok z cytryny trochę
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel z grysiku pszennego

Część wody zimnej wymieszać z grysikiem (manną). Resztę wody zagotować z cukrem. Na wrzącą wodę wlać mannę, mieszając zagotować i rozkleić na słabym ogniu (20 minut). Rozklejoną mannę zestawić i ubić szybko ręcznie lub w mikserze na jednolitą, gładką masę; przy końcu dodać sok z cytryny lub porzeczek – do smaku; wymieszać z pianą z białek, wyłożyć do kompotierek i ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 12.12.2011 16:13
ciekawy przepis
Justyna Jussstiii 04.12.2011 12:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak