Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec wiejski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
Sól, pieprz, majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec wiejski

Słoninę zmielić w maszynce o dużych oczkach, stopić na małym ogniu. cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do słoniny. Kiedy skwarki zaczną wolno pływać dodać przyprawy i przez chwilę trzymać na ogniu. Gotowy smalec rozlać do słoików, zakręcić. Zastygnięty smalec przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 05.10.2011 15:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak