Smalec wiejski

Smalec wiejski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1 kg
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • Sól, pieprz, majeranek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę zmielić w maszynce o dużych oczkach, stopić na małym ogniu. cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do słoniny. Kiedy skwarki zaczną wolno pływać dodać przyprawy i przez chwilę trzymać na ogniu. Gotowy smalec rozlać do słoików, zakręcić. Zastygnięty smalec przechowywać w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

05.10.2011 15:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat