Gulasz drobiowy z warzywami

Gulasz drobiowy z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    5 dag
  • cebula

    10 dag
  • olej

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz mielony czarny Prymat

    1 szczypta
  • warzywa

    20 (starte na grubych oczkach)
  • liść laurowy

    2 szt
  • pieprz czarny ziarnisty

    3 ziarna
  • pierś z indyka

    40 dag
  • ziele angielskie całe

    5 ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na połowie oleju. Na pozostałym oleju podsmażyć warzywa, por i pokrojoną cebulę. Mięso i warzywa przełożyć do garnka, wlać rosół, dodać przyprawy i dusić 40 min. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć przyprawy, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

03.07.2011 15:45
nie dawałem pora

Norgiusz

03.03.2011 10:03
dobry

szajba2

02.02.2011 15:41
lubię gulasz

rakow2

22.10.2010 14:32
wczoraj robiłam podobny z ryżem - pycha

Barbara55

18.09.2010 13:57
dobry również z ziemniaczkami

buksiak12

25.08.2010 15:18
ciekawy przepis

Dorota71

25.08.2010 09:47
mniam mniam

Emilia22

25.08.2010 09:19
warto wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat