Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z naleśmikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
mleko 2% 0,5 szklanki
kostka rosołowa 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
pomidory bez skóry 1 puszka
sól
olej
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z naleśmikami

Z mąki, żółtka, oleju i soli zrobić ciasto naleśnikowe. Na patelni usmażyć naleśniki ze zrobionego ciasta, pokroić je na cienkie paski. Zagotować 1,5 litra wody, wrzucić do niej kostkę rosołową. Umyć i wyczyścić paprykę, pokroić ją w kawałki. Obrać i posiekać cebulę. Do gotującego się wywaru dodać paprykę i cebulę gotować ok 10 min. dodać pomidory z puszki wraz z zalewą w której się znajdowały, gotować pod przykryciem na małym ogniu aż warzywa będą miękkie, pod koniec gotowania dodać czosnek i koncentrat pomidorowy. Całość zmiksować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać z nitkami naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adamekpa 17.04.2012 20:12
mniam
malcik111 20.01.2012 21:33
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak