Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z zieloną fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1 litr
Kucharek przyprawa uniwersalna
pietruszka 1 średnia
marchew 2 szt
ziemniaki 2-3 szt
fasolka zielona 1 szklanka
seler 1/2 szt
liść selera 3-4 szt
liść pora 3-4 szt
śmietana 12% 50 ml
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z zieloną fasolką

Wywar zagotowujemy, doprawiamy odrobiną kucharka. Warzywa obieramy i dokładnie myjemy. Ziemniaki oraz seler kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru wraz z liścmi pora i selera. Po 3-4 minutach dodajemy kwiatki wycięte z marchewki oraz pietruszki (nożykiem do dekoracji warzyw nacinamy rowki na całej długości warzyw, a następnie kroimy je w talarki), a także pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Gdy warzywa będą miękkie, wyjmujemy liście selera i pora, wlewamy śmietanę i doprawiamy zupę do smaku pieprzem oraz ewentualnie jeszcze odrobiną kucharka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 30.07.2012 19:08
pycha
gusia1000 30.01.2012 22:43
Lubi? j?.
MAR3STA 05.12.2011 21:44
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak