Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkie drobiowe szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fliet z piersi kurczaka 40 dag
czosnek 1 ząbek
olej
sok z cytryny
marchew 1 sztuka
zielona papryk 1 sztuka
czerwona papryk 1 sztuka
cebul 2 sztuki
bocze 6 plastrów
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkie drobiowe szaszłyki

Piersi z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kawałki (kostkę). Czosnek wycisnąć do miski, dodać 4 łyżki oliwy, sok z cytryny, sól i pieprz. Do takiej marynaty włożyć pokrojone kawałki mięsa i odstawić na 1h.Marchew obrać, pokroić na plasterki. zagotować wodę z solą, do gotującej wody wrzucić na 3 min. marchew. Oczyścić paprykę i pokroić na kawałki, cebulę pokroić na ćwiartki. Mięso wyjąć, każdy kawałek zawinąć w połowę plasterka boczku. Na wykałaczkę wbijać na przemian mięso z warzywami. Gotowe szaszłyki smażyć na rozgrzanym tłuszczu 8-10 min.

Można podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 16.01.2012 19:38
super
Iwusia 30.11.2011 23:36
ale pycha
Magula 29.11.2011 11:30
uwielbiam takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak