Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolką i tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron rurki 30 dag
tuńczyk 1 puszka
fasolka szparagowa 30 dag
pomidory 4 szt
oliwa 2 łyżki
koperek 2 łyżki
papryka 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką i tuńczykiem

Fasolkę szparagową oczyścić, opłukać i ugotować w osolonej wodzie, wyjąć łyżką cedzakową, ostudzić. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na cząstki. Makaron, pomidory, paprykę i fasolkę wyłożyć na półmisek. Na środek położyć kawałki filetu z tuńczyka, pokropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem, posypać siekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.08.2013 19:22
Zapowiada się smakowicie.
olkaaa 12.12.2012 11:05
bardzo ciekawa
Łukasz15 28.09.2012 12:47
Pyszna sałatka
m1monika 13.05.2012 14:57
fajna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak