Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa nektarynkowo-jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nektarynki 30 dag
jabłka 30 dag
cukier 2 łyżki
mleko 3 szkl
woda 7 szkl
cukier puder 5 łyżek
cukier waniliowy 2 łyżeczki
kasza kukurydziana 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
kremówka 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa nektarynkowo-jabłkowa

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Nektarynki umyć, wypestkować i razem z jabłkami włożyć do garnka, zalać wodą, wsypać cukier, rozgotować, ostudzić, zmiksować. Do rondla wlać mleko, dodać odrobinę soli i zagotować. Do gorącego wsypać kaszkę ciągle mieszając, gotować przez chwilę. Zdjąć z ognia ostudzić, połączyć ze zmiksowanymi owocami, przyprawić do smaku. Śmietankę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ubić na sztywno. Zupę rozlać do bulionówek, włożyć porcje śmietany. Podawać z biszkoptami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.08.2013 21:15
Takiej zupy nie jadłam.
olkaaa 23.01.2013 08:50
jeszcze takiej nie jadłam
jeta72 21.04.2012 16:31
musi być pyszna!!!
Motorek 29.01.2012 00:09
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak