Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec z blinów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 1 dkg
cukier 1 łyżka
mleko ciepłe 2 szklanka
mąka pszenna 2 łyżki
jaja 2 sztuki
rum 2 łyżki
sól do smaku
mąka 2,25 szklanki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z blinów

Drożdże wymieszaj z cukrem, szklanką mleka i 2 łyżkami mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Resztę mleka rozmieszaj z jajkami, rumem i szczyptą soli. Dodaj mąkę, rozpuszczone drożdże i olej. Wyrób ciasto, odstaw na 40 minut. Usmaż placki. Przełóż je ulubionym dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolita 29.11.2011 08:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak