Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w kapuście włoskiej.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa mielonego 0,5 kg
kapusta włoska 1
cebula 1
koncentratu pomidorowego 3 słoiczki
Kucharek przyprawa uniwersalna
ryż 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w kapuście włoskiej.

Kroki postępowania

1
Mielone wyrobić z ugotowanym na 3/4 ryżem, cebulą pokrojoną w kostkę, 2łyżeczkami koncentratu, ostrą papryką, pieprzem i kucharkiem.
Krok 1 - Gołąbki w kapuście włoskiej. foto
2
Kapustę sparzyć. Z liści ściąć nerw i nałożyć farsz.
Krok 2 - Gołąbki w kapuście włoskiej. foto
3
Następnie zakryć farsz brzegiem liścia i złożyć boki (tak jak na zdjeciu).
Krok 3 - Gołąbki w kapuście włoskiej. foto
4
Zwinąć.
Krok 4 - Gołąbki w kapuście włoskiej. foto
5
Garnek, patelnię wyłożyć liśćmi i ułożyć na nich gołąbki.
Krok 5 - Gołąbki w kapuście włoskiej. foto
6
Resztę koncentratów rozmieszać z wodą i kostką rosołową, zalać gołąbki.
Krok 6 - Gołąbki w kapuście włoskiej. foto
7
Dusić pod przykryciem 45 minut.
Krok 7 - Gołąbki w kapuście włoskiej. foto
8
Smacznego:)
Krok 8 - Gołąbki w kapuście włoskiej. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 26.12.2012 17:25
wątpię by tylko sparzenie wystarczająco zmiękczyło liście, ale może u mnie jest inna kapusta....
pacpaw 25.11.2012 11:54
dokładnie opisany proces robienia gołąbków. Szczególnie jak się je zawija, bo dla wielu osób nie jest to oczywiste
Grażyna13 06.10.2012 19:56
Pyszności :)
daria899 23.01.2012 15:37
pyszne
Sroczka 16.12.2011 17:33
bardzo smakowite
Weronika_eM 03.12.2011 11:33
pycha
Beatris 30.11.2011 10:27
Poproszę chociaż jednego.
Agnieszka_B 29.11.2011 15:02
Ja również dołączam do grona wielbicieli gołąbków:)
Renia1 28.11.2011 22:28
uwielbiam takie!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak