Sos koperkowy

Sos koperkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łyżka masła

    1
  • czubata łyżeczka mąki pszennej

    1
  • szkl. śmietany 18%

    1/2
  • czubate łyżki siekanego koperku

    2
  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • pieprz czarny mielony

    do smaku:
  • sól

    do smaku:
  • sok z cytryny

    kilka kropel
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku roztapiamy masło, wsypujemy mąkę, mieszamy aby nie było grudek i dalej energicznie mieszając wlewamy wywar lub wodę, zagotowujemy. Śmietanę roztrzepujemy z odrobiną soli, hartujemy kilkoma łyżkami płynu i przelewamy do rondla. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Na koniec wsypujemy koperek i już nie gotujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

02.05.2012 11:54
wygląda pysznie, uwielbiam koperek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat