Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki marynowane w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1/2 kg
cynamon 1 kawałek
sól 1/2 łyżki
cukier 3 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Goździki całe Prymat 3 sztuki
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
ocet winny czerwony 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki marynowane w winie

Grzyby gotować przez 3 minuty. Odcedzić. Zalać osolonym wrzątkiem i gotować kolejne 20 minut. Odcedzić. Przełożyć do słoików. 1/2 szklanki wody wymieszać z winem i octem, goździkami, cynamonem, listkami laurowymi solą i cukrem. Zagotować. Zalać grzyby. Pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 22.01.2012 11:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak