Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sezonowe przybranie pare szt
sos majonezowy 1/2 porcji
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jaja faszerowane

Ugotować jaja na twardo, obrać skorupki, ściąć nieco białka z podstawy jaja. Sporządzić gęsty sos majonezowy z połowy ilości podanych w przepisie na Ugotowane jaja ułożyć na małym, prostokątnym półmisku, kładąc je jedno obok drugiego (leżąco lub stojąco, ostrym zakończeniem ku górze). Każde jajo oblać łyżką gęstego sosu, resztę sosu nieco rozrzedzić i wylać na dno półmiska. Jaja przybrać barwnymi dodatkami sezonowymi i grzybkami z octu, korniszonami itd., półmisek przybrać listkami sałaty lub wyciętym rąbkiem kapusty włoskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.11.2012 15:55
też ciekawe...
Margo1 20.11.2012 15:55
też ciekawe...
Justyna Jussstiii 15.12.2011 09:39
extra
JaPaqc 29.11.2011 07:49
zjem je w piatek na sniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak