Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel z surowych jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 50 dag
cukier 10 dag
mąka ziemniaczana 6 dzg
miazka z surowej róży 2-3 łyżki
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel z surowych jabłek

Jabłka opłukać, obrać cienko, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dopełnić wodą do 1/2 litra objętości, podgrzać. Do mąki ziemniaczanej dodać zimną wodę, wlać na silnie podgrzany przecier, mieszając zagotować. Odstawić, dodać 2-3 łyżeczek surowej miazgi z owoców róży lub surowej skórki cytrynowej oraz cukier do smaku; wlać do salaterki, ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 20.11.2012 15:56
fajne
Margo1 20.11.2012 15:56
fajne
Magula 12.12.2011 16:14
fajny ten kisielek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak