Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki podawane ze szparagami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi białe 40 dkg
szparagi zielone 40 dkg
mleko 1/2 szklanki
jaja 3 sztuki
mąka 1/2 szklanki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat d0 smaku
cukier 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
pomidor 1 sztuka
ocet winny 4 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło do smażenia
woda 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki podawane ze szparagami

Ze szparagów odciąć końcówki. Obrać je. Mleko wymieszać z wodą, jajami i mąką, odstaw na pół godziny. Patelnię wysmaruj masłem, usmaż na nim cienkie naleśniki.
Związane szparagi gotuj przez 15 minut w wodzie z cukrem i 1 łyżką masła. Pomidory pokroić w kostkę, natkę i cebulę posiekać. Ocet, olej, oliwę oraz sól i pieprz do smaku połączyć razem, ubić jednolity sos. Wymieszać go z cebulą i pomidorami. Szparagi rozłożyć na naleśnikach, przykryć pomidorami, posypać natką. Złożyć na połowę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 15.01.2012 18:32
polubiłem szparagi
Anna138 29.12.2011 14:19
fajny przepis
Iwona51
Iwona51 23.12.2011 09:03
smaczne
Justyna Jussstiii 13.12.2011 09:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak