Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    5 ząbek
  • curry, mąki kukurydzianej, sosu sojowego i cukru (

    po łyżce
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzanego woka lub dużą patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Podsmażamy uważając aby go nie przypalić czosnku. Zdejmujemy czosnek z cebulą. Dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę wraz z przyprawą curry. Smażymy stale mieszając. Dodajemy cukier, sos sojowy (sól dodamy na samym końcu do smaku) i dużą łyżkę wody. Zmniejszamy ogień i pozwalamy gotować się składnikom. Pod koniec gotowania dodajemy usmażoną wcześniej cebulę. Dodajemy mąkę kukurydzianą zmieszaną z wodą, smażymy jedną minutę aż sos zgęstnieje. Próbujemy i doprawiamy jeśli będzie taka konieczność

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota71

30.08.2010 17:13
ciekawy przepis

Dorota71

30.08.2010 17:13
ciekawy przepis

Emilia22

30.08.2010 16:44
mniam mniam

buksiak12

30.08.2010 16:19
uwielbiam dania z kurczakiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat