Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
cebula 2 szt
czosnek 5 ząbek
curry, mąki kukurydzianej, sosu sojowego i cukru ( po łyżce
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po chińsku

Na rozgrzanego woka lub dużą patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Podsmażamy uważając aby go nie przypalić czosnku. Zdejmujemy czosnek z cebulą. Dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę wraz z przyprawą curry. Smażymy stale mieszając. Dodajemy cukier, sos sojowy (sól dodamy na samym końcu do smaku) i dużą łyżkę wody. Zmniejszamy ogień i pozwalamy gotować się składnikom. Pod koniec gotowania dodajemy usmażoną wcześniej cebulę. Dodajemy mąkę kukurydzianą zmieszaną z wodą, smażymy jedną minutę aż sos zgęstnieje. Próbujemy i doprawiamy jeśli będzie taka konieczność

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 30.08.2010 17:13
ciekawy przepis
Dorota71 30.08.2010 17:13
ciekawy przepis
Emilia22 30.08.2010 16:44
mniam mniam
buksiak12 30.08.2010 16:19
uwielbiam dania z kurczakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak