Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salceson włoski

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryj wieszowy 1 szt
nóg wieprzowych 2 szt
ozór 1 szt
skórki słoniny 1/2 kg
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: salceson włoski

Oczyszczone ryj, nogi, ozór, warzywa, skórki, przyprawy gotujemy do miękkości. Ugotowane przestudzone mięso oddzielamy od kości i kroimy w paseczki. Skórki przepuszczamy przez maszynkę. Mieszamy wszystko razem dodajemy przecedzony rosół, przyprawiamy do smaku. Masą napełniamy osłonki dość ciasno zawiązujemy i gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 2 godziny. Wyjmujemy z wody układamy na stole i przyciskamy obciążoną deską do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.12.2013 11:38
bardzo ciekawy przepis :)
gacopierz23 05.10.2013 18:45
własnej roboty rewelacja
Łukasz15 27.08.2013 11:50
Bardzo lubię do kanapek
ben-ka 01.06.2012 10:36
sama nigdy nie robiłam jeszcze salcesonu a wygląda tak apetycznie.....
Wafelek2601 25.05.2012 09:16
taki domowy - rewelacja!
jeta72 18.02.2012 17:42
na pewno jest pyszny!!!
Krystyna32 07.01.2012 09:07
extra
owca441 01.12.2011 20:24
wiadomo domowy najlepszy
iziona 29.11.2011 08:40
W życiu sama tego nie zrobię bo przeraża mnie pierwsza część składników, ale przyznaję z lekkim napływem śliny w moich ustach, że wygląda rewelacyjnie.
kuklik 29.11.2011 08:00
zapraszam serdecznie
misia53 29.11.2011 02:11
Aniu , jadę do ciebie na taki salcesonik
1j1o1l1a1 29.11.2011 01:23
całkiem apetycznie sie prezentuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak