Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa neapolitańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 kg
marchewka 3 szt
pietruszka 1
seler
śmietana 12% 100 g
natka pietruszki
makaron wstążki
sól
pieprz
ser żółty 200 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa neapolitańska

z porcji rosołowych i warzyw ugotować wywar mięsno warzywny.Warzywa pokroić w kostkę.Wywar przyprawić do smaku Zabielić śmietaną .Ugotować makaron wstążki -najlepiej szerokie .Ja osobiście dzień wcześniej smażę naleśniki i kroję je do neapolitanki w paseczki.Nakładamy makaron lub paski naleśnikowe na talerz Posypujemy startym serem .Wlewamy gorącą zupę i posypujemy natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 29.10.2012 17:46
pycha
kriko 11.06.2012 07:54
wspaniała
Kamila/kami007 25.03.2012 11:33
super
Luki 03.12.2011 11:11
Super smaczna
babciakuchareczka@gmail.com
[email protected] 29.11.2011 21:19
To jest ten kolejny złośliwy komentarz??Przykro mi.
mala2021 29.11.2011 12:21
smaczna zupka
Henryka2 28.11.2011 22:09
Świetny pomysł z makaronem naleśnikowym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak