Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowiec z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 szt
woda 2 szkl
cukier 1 szkl
galaretka cytrynowa 2 szt
margaryna 1 kostka
jajko 2 szt
śmietana kremowa 30% lub 36% 0,5 l
cukier puder 0,5 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowiec z bitą śmietaną

Masa cytrynowa
Zagotowac szklanke wody ze szklanka cukru w drugiej szklance wymieszac budynie wlac do gotującej się wody i ugotowac budyn zestawic z ognia wsypac galaretki i wymieszac wystudzic utrzec margaryne z dwoma zoltkami dodac budyn piane z 2 jajek i zmiksowac
masa śmietankowa
Kremowke ubic na sztywno dodac cukier i rozpuszczona żelatynę w ½ szklanki wody
Przełożenie ciast:Biszkopt,następnie masa cytrynowa,masa śmietankowa i biszkopt

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 10.10.2012 09:17
pyszne
Krzysztof15 06.09.2012 07:56
super
misia53 14.03.2012 11:28
moje smaki
Ilona15 03.01.2012 15:29
ciasto super, zwłaszcza, że uwielbiam dodatek cytryny w sumie do wszystkiego
Natalia/tubisiek 22.12.2011 20:49
ja też bardzo je lubię :)
bami 28.11.2011 18:04
To coś dla mnie - uwielbiam ciasta z cytrynową nutą :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak