Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po wiejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
masło 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po wiejsku

Umytego kurczaka podzielić na części,obsmażyć na maśle.Jabłka obrać,pokroić w plastry,ułożyć w wieniec w żaroodpornym naczyniu.Zrumienione mięso przełożyć do naczynia z jabłkami,układając w środku wieńca z jabłek.Mięso można również przykryć kilkoma plastrami jabłek.Posypać solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 st,wstawić kurczaka z jabłkami.Piec w piekarniku do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 30.08.2010 17:10
ciekawy przepis
Dorota71 30.08.2010 17:09
ciekawy przepis
Emilia22 30.08.2010 16:43
mniam mniam
buksiak12 30.08.2010 16:18
uwielbiam dania z kurczakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak