Kurczak po wiejsku

Kurczak po wiejsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1,5 kg
  • masło

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • jabłko winne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytego kurczaka podzielić na części,obsmażyć na maśle.Jabłka obrać,pokroić w plastry,ułożyć w wieniec w żaroodpornym naczyniu.Zrumienione mięso przełożyć do naczynia z jabłkami,układając w środku wieńca z jabłek.Mięso można również przykryć kilkoma plastrami jabłek.Posypać solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 st,wstawić kurczaka z jabłkami.Piec w piekarniku do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota71

30.08.2010 17:10
ciekawy przepis

Dorota71

30.08.2010 17:09
ciekawy przepis

Emilia22

30.08.2010 16:43
mniam mniam

buksiak12

30.08.2010 16:18
uwielbiam dania z kurczakiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat