Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na ostro z parpyki, pomidorów...

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
wołowina 50 dag
cebula 2
papryka czerwona 2
pomidor 4
ząbek czosnku 2
sól
pieprz
przyprawa meksykańska
margaryna 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na ostro z parpyki, pomidorów...

Mięso wołowe myjemy i mielimy, a później podsmażamy na patelni. Na rozgrzanej margarynie podsmażamy również pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz pokrojone dwie czerwone papryki, rozdrobnione ząbki czosnku i pokrojone w kostkę pomidory. Ryż gotujemy do miękkości. Do warzyw dodajemy ugotowany wcześniej ryż i na koniec doprawiamy pieprzem, solą i przyprawą meksykańską. Całość jeszcze chwilę musimy poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 29.11.2011 08:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak