Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w sosie pieczarkowo-majerankowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 1 opakowanie
pieczarki 25 dkg
olej do smażenia
mąka 2 łyzki
majeranek 1 łyzka
woda 1 szkl
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie pieczarkowo-majerankowym

Makaron gotujemy według przepisu. Pieczarki dusimy na oleju do miękkości, podlewając wodą.
Na patelni podgrzewamy 3 łyżki oleju, wsypujemy mąkę i mieszając robimy rumianą zasmażkę. Rozprowadzamy ją zimną wodą, dodajemy pieczarki wraz z wywarem i gotujemy. Przyprawiamy sola, pieprzem i majerankiem, mieszamy z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 28.11.2011 18:05
pyszniutki;)
halina17 28.11.2011 14:47
smaczny makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak