Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z piwem i borowikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak
borowiki 300 g
cebula 1 szt
śmietana 4 łyżki
piwo0,5 0,5 l
masło 30 g
sól, pieprz, papryka słodka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z piwem i borowikami

Umytego kurczaka podzielić na małe kawałki,posolić,posypać pieprzem.Grzyby oczyścić,umyć,pokroić na cienkie plasterki.Cebulę obrać,drobno pokroić,podsmażyć na maśle.Wrzucić kawałki kurczaka,smażyć do chwili,aż się zrumienią,dusić jeszcze 20 min pod przykryciem.

Dodać pokrojone grzyby,śmietanę i piwo.Doprawić do smaku,dusić przez następne15 minut,aż kurczak będzie miekki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak