Kurczak z piwem i borowikami

Kurczak z piwem i borowikami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

  • borowiki

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    4 łyżki
  • piwo0,5

    0,5 l
  • masło

    30 g
  • sól, pieprz, papryka słodka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytego kurczaka podzielić na małe kawałki,posolić,posypać pieprzem.Grzyby oczyścić,umyć,pokroić na cienkie plasterki.Cebulę obrać,drobno pokroić,podsmażyć na maśle.Wrzucić kawałki kurczaka,smażyć do chwili,aż się zrumienią,dusić jeszcze 20 min pod przykryciem.

Dodać pokrojone grzyby,śmietanę i piwo.Doprawić do smaku,dusić przez następne15 minut,aż kurczak będzie miekki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat