Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parykowy sos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
czosnek 2
ocet 1 szklanka
cukier 1/2 kg
przecier pomidorowy 5 słoiczków
ziele angielskie 8
Liść laurowy suszony Prymat 5
sól
Papryka ostra mielona Prymat 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Parykowy sos

Ząbki czosnku obieramy i mielimy. Wszystkie papryki czerwona oraz ostrą papryczkę musimy bardzo dokładnie oczyścić. Pokrojone papryki kroimy na mniejsze kawałki. Obrane papryki dokładnie mielimy. Do mielonych składników dodajemy ocet, przecier pomidorowy oraz cukier. Wszystkie te składniki mieszamy razem i gotujemy całość. Po chwili doprawiamy liśćmi laurowymi oraz ziarenkami ziela angielskiego. Do gotujących składników dodajemy również około dwóch- trzech łyżeczek soli. Ugotowany sos z czerwonej papryki nakładamy do słoików, a później jeszcze pasteryzujemy przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 17.07.2012 09:48
Robię podobne sosy :)
Papryczka 10.02.2012 20:06
super
gosia47-47 29.11.2011 08:03
musi być smaczny
sylwia / sytofala 28.11.2011 14:39
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak