Grochówka z grzankami

Grochówka z grzankami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 szt
  • wędzony boczek

    20 dag
  • majeranek Prymat

    2 łyżki
  • masło

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • chleb tostowy

    6 kromek
  • liść laurowy

    2 szt
  • pieprz czarny ziarnisty

    5 ziaren
  • groch

    50 łuskany
  • ziele angielskie całe

    7 ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch zalać w gamku 6 szklankami rosołu, dodać boczek, obrane, umyte i pokrojone warzywa oraz przyprawy oprócz majeranku. Gotować 50 min. Następnie wyjąć boczek i payprawy. Zupę zmiksować i jeśli jest zbyt gęsta rozcieńczyć. Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle i dodać do zupy. Doprawić solą, pieprzem i wsypać majeranek. Przygotować grzanki, chleb pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Zupę podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

14.06.2011 21:42
NIE PRZEPADAM

gosia561

14.06.2011 21:42
NIE PRZEPADAM

kotlet

23.03.2011 23:57
pyszności

szajba2

02.02.2011 15:41
fajne i konkretne

rakow2

22.10.2010 14:31
pycha

Barbara55

18.09.2010 13:55
super smak

riandja1

19.07.2010 18:10
pychotka

MAŁGORZATA108

05.06.2010 10:31
Żeby jeszcze była z dużego kotła, całkiem jak na obozie harcerskim.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat