Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadzienie z kapustą i serem do pierogów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1.20 kg
sól do smaku
tłuszcz 1 łyzka
cebula 1 sztuka
twaróg 30 dag
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: nadzienie z kapustą i serem do pierogów

Sporządzić nadzienie: kapustę obrać z wierzchnich liści, podzielić na części, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, odciągnąć przez wygotowane płótno lub poczwórnie złożoną gazę. Posiekać cebulę, lekko zrumienić na tłuszczu. Kapustę zemleć w maszynce, wymieszać z cebulą i tłuszczem, przysmażyć, dodać sól, pieprz i pokruszony ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak