Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka
czosnek 2 ząbki
oliwa
papryka czerwona 1
cebula 1
cukinia 1 sztuka
kuskus 1 szklanka
sok z cytryny
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z warzywami

Filet z indyka należy pokroić z podłużne plastry, skropić sokiem z cytryny i sosem sojowym. Odstawić na około 30 minut. Paprykę pokroić w paseczki, cebulę pokroić w piórka, a cukinię w plasterki. Warzywa posypać solą, pieprzem i ziołami. Na patelni najlepiej grillowej rozgrzać oliwę, włożyć pokrojony w paseczki czosnek, usmażyć na brązowo, wyjąć. Na patelnię włożyć mięso i obsmażyć, Dodać resztę warzyw. Smażyć. Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut. Wszystkie składniki mieszamy i podajemy na ciepło. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 06.03.2012 07:27
smaczne
Ewelina38 02.03.2012 10:41
pyszne danie, dawno nie jadłam indyczego mięsa
kriso 06.02.2012 18:57
smaczne
Kuchareczekjeden 30.11.2011 06:47
świetne danie
jerry1 29.11.2011 10:30
wyśmienity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak