Młoda kapusta z wody wg Buni :

Młoda kapusta z wody wg Buni :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczypta cukru,1 łyżeczka soku z cytryny na porcję ,2 łyżki masła na osobę

  • 1 łyżeczka tartej bułki na porcję,1 łyżka koperku pokrojonego na porcję

  • kapusta

    0,25-0,1 szt. (młoda)
  • sól

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokrojoną w ćwiartki lub ósemki ułożyć w szerokim garnku , zalać wodą , osolić , dodać szczyptę cukru i gotować 30 minut. Na głębokiej suchej patelni zarumienić bułkę tartą . Dołożyć masło i niech się ,, spieni\" z bułeczką .Łyżką cedzakową wyjąć kapustę ( niech się dobrze odsączy ) i przełożyć na patelnię .Skropić sokiem z cytryny, posypać koprem. Przykryć i chwilę ogrzewać pod przykryciem. Delikatnie przewrócić na drugą stronę tak by cała pokryła się tłuszczem z bułką tartą i koprem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat