Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 60 dag
kurki 40 dag
oliwa 2 łyżki
cebula 1
masło 2 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
sok z cytryny
sól
pieprz
przyprawa kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z kurkami

Cebulę należy obrać i posiekać. Kurki oczyścić, opłukać, większe pokroić na kawałki, obgotować we wrzątku przez około 5 minut i osączyć. Następnie masło rozgrzać na patelni, dodać posiekaną cebulę i kurki, przesmażyć, doprawić solą i pieprzem.
Polędwiczki pokroić na plastry,posypać przyprawami i smażyć na oliwie z każdej strony.
Do sosu ze smażenia dodać wino i śmietanę, podgrzewać 3 min mieszając, przyprawić solą i pieprzem. Włożyć mięso, kurki, doprawić sokiem z cytryny.
Smacznego!:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 12.09.2013 13:14
pyszny - polecam :-)
[email protected] 08.03.2012 16:04
pychw
kriso 07.02.2012 18:07
zrobilem to danie i wszystkim smakowalo
cooleczka 31.01.2012 09:56
bardzo lubi?
jerry1 01.12.2011 12:31
coś pysznego! niebo w gębie poprostu
Kuchareczekjeden 30.11.2011 06:50
poezja
Ewelina38 29.11.2011 08:06
kurki są przepyszne, a mięsko z nimi... bajka
SmacznaPyza 28.11.2011 13:21
kurki lepiej wrzucić na patelnię i podsmażyć a nie obgotowywać bo w wodzie zostanie część ich smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak