Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krewetki mrożone 18 sztuk
czosnek 3 ząbki
koleandra
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki z czosnkiem

Rozmrożone krewetki należy umyć i dokładnie osuszyć. Następnie nożem należy naciąć do połowy po zewnętrznej stronie. Oliwę rozgrzać na patelni i smażyć krewetki przez 1 minutę, przewrócić na drugą stronę, dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz kolendrę i smażyć przez kolejną minutę. Lekko posypać solą morską. Podawać na gorące, z ćwiartkami cytryny. Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.08.2012 18:53
Ciekawy przepis
[email protected] 18.05.2012 14:44
warto zrobic
Wojt@s
Wojt@s 21.01.2012 11:59
extra
kriso 01.01.2012 20:10
super
Kuchareczekjeden 30.11.2011 06:51
czosnek lubię....może się przekonam do krewetek?
jerry1 29.11.2011 10:31
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak