Grzanki ze śledziem

Grzanki ze śledziem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kromki bułki francuskiej

    12
  • żółtka z ugotowanych jaj

    4
  • musztarda francuska

    1 łyżka
  • mleko

    250 ml
  • masło lub margaryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe wymoczyc przez 30 minut w wodzie ,a potem w mleku .Śledzie odsączyc i osuszyc.Żółtka utrzec z musztarda .Na patelni rozgrzac masło ,obrumienic na nim kromki pieczywa .Każdą kromkę posmarowac masą z żółtek i musztardy ,położyc na niej filet ze śledzia.Zapiec w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 180*C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

07.05.2013 12:12
ciekawe jak smakują

caralajna

01.05.2013 07:19
fajny pomysł

anemon

30.04.2012 08:09
Świetny pomysł.

barbara11561

23.04.2012 07:17
świetny pomysł,nie wpadłabym na takie połączenie:)

Ewa111

13.03.2012 18:46
śledzie solone bardzo lubię i na pewno skuszę się na takie grzanki

olkaaa

18.02.2012 15:58
jeszcze nie jadłam

ben-ka

18.08.2011 10:06
tak jeszcze nie jadłam.

magical66

10.08.2011 18:53
a to dla mnie nowość to połączenie...

Izabela28

26.11.2010 12:16
Bardzo lubię śledzie solone, ciekawy przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat