Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle nadziewane grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tłuszcz 3 łyżki
cebula 1 sztuka
grzyby 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka czerstwa 3 sztuki
mąka 35 dag
ziemniak 1.20 kg
słonina trochę

Przepis i sposób przygotowania na: knedle nadziewane grzybami

Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować i udusić z cebulą na tłuszczu. Dodać pokrojone w kotkę czerstwe bułki (które wchłoną sos) i dokładnie wymieszać. Masę posiekać i doprawić, wbić jajo. Przygotować ciasto z ugotowanych i przetartych ziemniaków, mąki i jaj; podzielić na kawałki i nadziewać farszem grzybowym. Knedle ugotować w słonej wodzie i polać słoniną przesmażaną z cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak