Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z pulpetami mięsnymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina mielona 35 dag
sól 1/2 łyżeczki
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 sztuki
sos sojowy 1 łyzeczka
woda trochę
jajko 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
rosół 1 l
zielenina trochę

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z pulpetami mięsnymi

Wieprzowinę, dymkę , sos sojowy lub maggi i wodę, sól. pieprz oraz jajo dokładnie wymieszać na pulchną masę. W garnku zagotować rosół lub wodę z kostką rosołową, o wstawić w drugi większy garnek z gorącą wodą, postawić na ogniu. Formować okrągłe pulpety wielkości dużego orzecha, włoskiego, wkładać pojedynczo do rosołu, gotować pod przykryciem przez godzinę. Rosół podawać w głębokich talerzach, posypany zielenin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak