zupa z twarogu i bułki

zupa z twarogu i bułki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    30 dag
  • wywar warzywny

    1/2 szkl
  • kostka rosołowa

    trochę
  • śmietana

    trochę
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do twarogu dodać czosnek i 1/2 szklanki wywaru, ucierać na jednolitą masą.
Przełożyć masę do garnka, mieszając wlewać stopniowo tyle rosołu lub wody z rozpuszczonymi kostkami rosołowymi, aby powstała masa serowa o konsystencji śmietanki. Powoli doprowadzić do wrzenia, gotować, na małym ogniu przez 30 min., ciągle mieszając. Zdjąć z ognia. Rozprowadzić zupę do żądanej gęstości śmietanką lub mlekiem, podgrzać. Zupa powinna być dość gęsta. Doprawić solą i pieprzem.
Zupę podawać natychmiast, posypaną zieloną pietruszką lub szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat