Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka kruche z orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
żółtko jajek 2 szt
smietana 18% 3 łyżki
cukier 4 łyzki
zapach waniliowy 1 szt
orzechy włoskie 15 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kruche z orzechami włoskimi

Ze wszystkich składników zagniatamy kruche ciasto. Owijamy folią i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy foremkami dowolne kształty. Tak wykrojone ciasteczka kładziemy na blachę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 15 min aż się ciastka zarumienią. Po wyjęciu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

11.03.2013 12:36
Straszne. Za duzo maki, za malo masla. Ciasto w ogole sie nie klei.
Grażyna13 22.07.2012 11:48
Pycha :)
Mariusz10 23.06.2012 19:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak