Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gicz cielęca z podgrzybkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gicz cielęca 1 kg
podgrzybki 30 dkg
cebula 1 sztuka
kwaśna śmietana 1 szklanka
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
mąka 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gicz cielęca z podgrzybkami

Mięso natrzyj olejem, zawiń szczelnie w folię aluminiową i piec przez godzinę w temp. 190 stopni. Masło rozpuścić, zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę, dodać posiekane grzyby. Przyprawić kucharkiem i pieprzem, dodać liście i ziela, dusić pod przykryciem ok. 40 minut. Na koniec wlać śmietanę wymieszaną z wodą, ciągle mieszając na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia. Mięso wyjąć, pokroić na kawałki, polać sosem grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak