Nadziewane bułeczki

Nadziewane bułeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe bułki

    6
  • rokpol

    20 dag
  • Pęczek dymki

  • śmietana

    250 ml
  • sól, pieprz

  • papryka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser drobno pokruszyc ,dodac mietanę i starannie rozetrzec ,ąż powstanie gładka masa.Dymkę umyc ,oczyścic i posiekac drobniutko razem ze szczypiorkiem .Strąk papryki opukac ,usunac z niego gniazda nasienne ,a miąższ pokroic w drobną kostkę .Masę serowo- śmietanowa wymieszac dokładnie z rozdrobnioną papryką i dymką ,doprawic pieprzemi solą .Bułki przekroic na pół,miąższ wydrążyc.Każdą połówkę napełnic przygotowanym farszem,ułożyc na natłuszczonej blasze do pieczenia.nadzieniem do góry.Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180*C Zapiekac przez około 15 minut ,aż pieczywo się zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

29.12.2013 08:19
Świetne na kolację

Aneta41

19.04.2013 10:38
smakowite bułeczki

jeta72

28.02.2012 17:57
fajne :-)

ben-ka

07.12.2011 09:31
oj dobre ,trzeba przyznać,że dobre.

Marzena34

22.03.2011 08:50
i nie trzeba dużo czasu żeby przygotować,bardzo fajny pomysł

IZABELA29

07.07.2010 17:05
dobre na śnaidanko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat