Przepis i sposób przygotowania na: Wino z żółtkiem
Wino zagrzewamy z kawałkiem cynamonu i kilkoma goździkami. Żółtka ubijamy z cukrem. Gorące wino wlewamy powoli do żółtek i ubijając podgrzewamy. Po chwili można już wlewać do szklanek i podawać.
wino czerwone wytrawne | 1 szklanka |
żółtko jajek | 2 sztuki |
cukier | 1 łyżka |
Cynamon cały Prymat | kawałek |
Goździki całe Prymat | 3 sztuki |
Wino zagrzewamy z kawałkiem cynamonu i kilkoma goździkami. Żółtka ubijamy z cukrem. Gorące wino wlewamy powoli do żółtek i ubijając podgrzewamy. Po chwili można już wlewać do szklanek i podawać.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: