Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z drobiowych żołądków

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1/2 kg
marchew średnia 2 sztuki
cebula 1 sztuka
pietruszka mała 1 sztuka
seler 1 kawałek
olej 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
tymianek
mąka 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z drobiowych żołądków

Żołądki umyć i pokroić w paseczki, zrumienić na oleju do podsmażonych żołądków dodać pokrojone w średniej wielkości kostkę marchew, seler i pietruszkę oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę, podsmażyć wszystko. Następnie dolać 2 szklanki gorącej wody, dodać ziarna pieprzu, liść laurowy, około 1/4 łyżeczki tymianku oraz kostkę bulionową, przykryć i na niewielkim gazie dusić do miękkości, kiedy wszystko jest już mięciutkie dodać mąkę rozmieszaną w malutkiej ilości wody, posiekany czosnek, zagotować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 24.07.2012 09:16
lubię bardzo
IZABELA29 26.01.2012 11:35
oj dawno nie robi?am
Justyna Jussstiii 29.11.2011 11:17
super
Monika111 28.11.2011 09:16
uwielbiam żołądki :)
Nina7 28.11.2011 07:46
Wygląda apetycznie:)
pioge7 28.11.2011 07:43
przyszła mi na to ochota :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak